Количка

0

Условия и Доставка

Доставка

Online Магазин “ribata.eu” Ви предлага изключително гъвкави условия за доставка: Всяка доставка, която ще е за Ваша сметка ще бъде с отстъпка от 10% от цената на доставката. Имате възможност да си изберете доставка до офис или до адрес. Доставката на стоки на територията на Република България извършваме с куриерски фирми Еконт Експрес и Спиди, съгласно тарифите, посочени на www.econt.com и https://www.speedy.bg/bg в съответствие с Общите условия за ползване.

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерска фирма на посочен от клиента адрес или до офис на куриер. Може да заявите по телефона или чрез контактната форма взимане на поръчката директно от нашия магазин – гр. Пловдив, бул. 6-ти септември 256, срещу завод ” Чайка”. При получаване на стоката директно от магазина не дължите никакви разходи по транспорт и може да се запознаете с актуалните промоции на място !

Цената на доставката ще се уточним с Вас по телефона.

Стоките се изпращат само след потвърждаване от клиента. За потвърждение на поръчката ще се свържем с Вас на телефонния номер, който сте посочили. В случай, че телефонният номер е грешен, непълен или никой не отговаря, ще се опитаме да се свържем с Вас и чрез имейла, който сте посочили, и поръчката ще бъде задържана до изясняване на ситуацията.

Срокът на доставка е от 1 до 3 работни дни. При направена поръчка до 12.00 часа на обяд, тя се обработва и изпраща на същия ден .

Поръчки в онлайн магазин ribata.eu се приемат денонощно през цялата седмица. Не се изпращат поръчки в почивни и празнични дни поради невъзможност за доставка от страна на куриерите.

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ на куриера, който доставя пратката.

За някои видове стоки, за които се налага внос или за стоки с висока цена може да се изиска капаро, като гаранция за сделката /капарото се превежда по банкова сметка срещу издадена Проформа-Фактура/.

В случай, че наличността е изчерпана и се очаква доставка или непредвидени обстоятелства, затрудняващи екипа обработващ поръчките, срока може да е по-дълъг. Клиентът ще бъде уведомен за това.

Ако направите поръчка на продукт/и, който се е изчерпал и не е отразен по една или друга причина, като неналична стока, наш служител ще се свърже с Вас за доуточняване.

Ribata.eu НЕ носи отговорност за неточности в описанието на продуктите, които не касаят основните й характеристики, както и за неточна информация предоставена от производителя.

„БГ-64” ЕООД не може да даде гаранция, че цялата информация на www.ribata.eu не съдържа грешки и пропуски. Тъй като онлайн магазинът не гарантира за напълно изчерпателна информация за всичките си продукти. Винаги можете да правите запитване на посочените телефон и  имейл адрес.

Разходите по връщането на стоки закупени от онлайн магазин www.ribata.eu са за сметка на Клиента.

Ако желаете да направите корекция на Вашата поръчка, е необходимо незабавно след пускането на поръчката да се свържете с наш служител , като предоставите номера на поръчката, която желаете да коригирате.

Корекция на поръчка не е възможна след потвърждение за пращане на стоката.

Рекламации относно повредена или объркана пратка се извършват само в момента на доставката! Извън упоменатите случаи, клиентът няма право да откаже заплащането на поръчаните продукти, а ако го направи, ще трябва да поеме куриерските разходи по транспортирането на стоките от и до магазина “ribata.eu” 

РЕКЛАМАЦИИ ОТНОСНО КОЛИЧЕСТВОТО И КАЧЕСТВОТО НА ПОРЪЧАНАТА СТОКА СЕ ПРЕДЯВЯВАТ ТОЧНО И САМО В МОМЕНТА НА ДОСТАВКАТА В ПРИСЪСТВИЕТО НА КУРИЕРА!

Моля, преглеждайте продуктите и наличността на компонентите им преди да освободите куриера, тъй като фирма „БГ-64” ЕООД заплаща застраховка на всяка пратка. За всяка пратка разполагате с 15 минути. Дори куриерът да бърза, Вие не бързайте !

Всяка пратка е надлежно прегледана от наш служител, за да сме сигурни, че изпращаме продуктите, които желаете в подходящ вид и качество. Възможно е при последна бройка от даден продукт, екипът преглеждащ стоката да установи, че тя не е годна за продажба. В този случай ние няма да можем да изпълним Вашата поръчка. Вие ще бъдете уведомени незабавно за това, като ще Ви бъдат възстановени своевременно /в рамките на 5 работни дни/ платените средства на посочена от Вас банкова сметка ( ако сте платили предварително). В същото време представител на магазин ribata.eu ще направи всичко възможно да Ви достави същата или аналогична стока, ако Вие желаете това и ако сте съгласни със сроковете на доставка.

Моля, преглеждайте продуктите и наличността на компонентите им преди да освободите куриера, тъй като заплащаме за своя сметка застраховка на всяка пратка и има опция за „тест и преглед”.

В случай, че пратката е повредена /счупена/ в присъствието на куриера или служителя на куриерската фирма се съставя констативен протокол /прилагат се и снимки/ и Вие ще бъдете обезщетени за станалото. В случай, че установите проблема след като сте напуснали офиса на куриера или куриера си и тръгнал рекламации за счупени или увредени стоки не се приемат.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ за използване на интернет магазина ribata.eu

Този електронен магазин е администриран от фирма БГ-64” ЕООД, регистрирана в Търговския Регистър. За използването на този САЙТ, Вие се съгласявате безусловно с правилата и условията на ribata.eu. В случай, че не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте този САЙТ. Използването на САЙТА се подчинява на общите разпоредби на закона.

Регистрация:

Онлайн магазин ribata.eu предлага варианти за пазаруване като Регистриран потребител или като Гост, без предварителна регистрация.В случай на пазаруване като Гост, клиентът отново е длъжен да попълни точни данни за плащане и доставка във формуляра, както и да се съгласи с Общите условия за ползване.Всяко лице, което желае да направи свой профил, трябва да попълни и потвърди верността на данните на регистрационната форма.

Чрез създаването на клиентски профил регистрираният потребител:

 1. Придобива потребителско име и парола, с които се идентифицира в онлайн магазин ribata.eu.
 2. Изразява съгласието си с настоящите Общи условия за ползване на онлайн магазин ribata.eu.

Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от ribata.eu. Онлайн магазин ribata.eu си запазва правото да отказва достъп, да прекратява регистрация на клиент, да премахва или редактира съдържание, или да отказва изпълнение на поръчки по свое усмотрение. Ако бъде отказана поръчка, то ще бъде без разход за клиента. Регистрирайки се на ribata.eu, потребителят се съгласява да получава съобщения на своя имейл, с който се е регистрирал. Потребителят има възможност да се откаже от получаването им впоследствие.

Процедура за пазаруване:

При направена поръчка за закупуване на продукти от магазин ribata.eu клиентът автоматично получава e-mail, потвърждаващ успешното й оформяне, и съдържащ детайлите на поръчката. Поръчка, направена през този уеб-сайт, представлява и се счита за оферта за закупуване на продукт, “подлежаща на разглеждане”. Поръчката се смята за приета от момента, в който представител на онлайн магазин ribata.eu  осъществи контакт с клиента и получи потвърждение за валидността на поръчката.

При оформянето на покупката от клиента се изисква:

 1. Да посочи валидни адрес за доставка и телефон за контакт.
 2. След получаване на валидна поръчка представител на магазин ribata.eu се свързва с клиента по телефона, за да го уведоми за:

а) наличността на поръчаните артикули (включително размер, цвят и други)

б) цената за доставка на стоката

в) срок за доставка на стоката

4. В телефонния разговор (или по e-mail) клиентът потвърждава съгласието си с цената и сроковете за доставка на поръчаните стоки. Цените на стоките са в български лева с включено ДДС. Плащането на стоките се извършва в български лева. Обявената за всеки един продукт цена важи за съответната разфасовка (количество еднообразни артикули в единична опаковка), която зависи от вида на продукта и не включва разходите за доставка. Дължимата от клиента сума за доставка на стоката се калкулира автоматично, като стойността й се изчислява приблизително +/- 10%. Когато обработваме Вашата поръчка, ние ще Ви информираме относно наличността и сроковете за доставка на всеки отделен поръчан артикул.

Цена и плащане:

Цените на стоките са в български лева с включено ДДС. Ribata.eu си запазва правото по всяко време да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в продуктовите опции на продуктите, както и промяна на техните снимки. Плащането става с „наложен платеж”. Клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.Обявената за всеки един продукт цена важи за съответната разфасовка (количество еднообразни артикули в единична опаковка), която зависи от вида на продукта и не включва разходите за доставка.Всички стоки, поръчани през онлайн магазин ribata.eu, пътуват със застраховка.

Връщане на стока:

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителя, клиентът има право, без да дължи обезщетение и без да посочва причина, да върне получената стока в срок до 14 календарни дни, считано от датата на получаването й.

Върнатата стока трябва да отговаря на следните условия:

 1. Да е в запазена оригинална опаковка с ненарушена цялост. Стоката следва да е в оригиналната опаковка и с пълната окомплектовка на продукта – кутии, книжки, чантички, упътвания и други. Това гарантира на клиента, че няма да бъдат наложени удръжки за липсващата окомплектовка.
 2. Върнатият продукт трябва да бъде без следи от употреба, без драскотини, наранявания, без следи от удари или други външни белези. Клиентът има право да тества закупения продукт и да се увери, че отговаря на очакванията, но е задължен да го пази в безупречно състояние и вид, което гарантира, че няма да бъдат наложени удръжки за нанесени повреди и щети.
 3. Клиентът е длъжен да заплати разходите по връщането на стоката, включително да възстанови направените транспортни разходи (в случай, че е получил пратката с безплатна доставка) и други куриерски или банкови такси, свързани с покупката.

При приемане на върнатата стока си запазваме правото да проверим за щети и въздействия, причинени от евентуално необичайно използване от Ваша страна. Ако желаете да се възползвате от това Ваше право, се свържете по телефон или ел. поща с наш служител и ние с удоволствие ще Ви съдействаме.

Рекламация:

При предявяване на рекламация, представител на онлайн магазин ribata.eu може да поиска снимка или връщане на повредената стока като доказателство за основание на рекламацията. Във всички случаи на връщане на стоката трябва да бъде предварително уведомен представител на онлайн магазин ribata.eu.

При предявяване на рекламация клиентът може да претендира за:

 1. Възстановяване на заплатената сума;
 2. Замяна на стоката с нова;
 3. Отбив от цената;
 4. Безплатно извършване на ремонт.

Права и задължения:

 • Онлайн магазин ribata.eu се задължава да достави поръчаната стока в уговорения срок.
 • Онлайн магазин ribata.eu се задължава да изпълнява уговорките с клиента с дължимата грижа.
 • Онлайн магазин ribata.eu не носи отговорност за невярна информация, подадена от производителя.
 • Онлайн магазин ribata.eu не се задължава да достави поръчана стока при посочени неверен адрес или телефон.
 • Онлайн магазин ribata.eu не носи отговорност за каквото и да е забавяне или невъзможност да изпълни задълженията си, при възникването на обстоятелства извън контрола му.
 • Ribata.eu не носи отговорност за преки или косвени вреди, претърпяни от потребителите, в резултат от ползването или невъзможността за ползване на ribata.eu или свързаните и предоставяни чрез ribata.eu продукти и услуги.
 • Клиентът се задължава да посочи валидни телефон и адрес за доставка.
 • Клиентът се задължава да заплати цената на поръчаните стоки.
 • Клиентът се задължава да заплати сумата за други разходи, като доставка, допълнителна опаковка и други, съгласно уговореното.
 • Клиентът се задължава да осигури възможност за получаването на поръчаните стоки.
 • Клиентът се задължава да получи поръчаните стоки.
 • Клиентът носи пълна отговорност за опазването или предаването на трети лица на потребителското си име и паролата, както и за всички действия, извършвани с тях.
 • Клиентът се задължава да не прави фиктивни поръчки, измислени отзиви за даден продукт или да подава друга невярна информация.
 • Клиентът се задължава да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права.
 • Клиентът се задължава да спазва действащото законодателство на Република България и настоящите Общи условия за ползване на онлайн магазин ribata.eu,

Връзка с нас:

На контактната ни страница и на сайта ни са обявени нашето пощенски адрес, email адрес и телефон за контакт. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

Снимки, илюстрации и описание на артикул:

Публикуваните в този уеб-сайт описание и снимки на продукти са само за общи информационни цели. За да е сигурен, че продуктът отговаря точно на изискванията му, клиентът трябва да се осведоми за конкретните характеристики чрез официалния сайт на производителя или след консултация с нас.

Публикуване на коментари на ribata.eu:

Ribata.eu предоставя на потребителите възможността да публикуват коментари за продуктите, които се предлагат. За публикуване на коментари на ribata.eu не се изисква регистрация на потребителите.

Потребителите на ribata.eu се задължават да не публикуват коментари или мнения с порнографско или нецензурно съдържание, такива, подтикващи към насилие, етническа или религиозна нетърпимост, уронващи престижа, или с каквото и да било друго съдържание, което нарушава законите на Република България.

Онлайн магазин ribata.eu има право да цензурира коментари и мнения, публикувани на този сайт в нарушение на правилата по предходното изречение.

Онлайн магазин ribata.eu не носи отговорност за съдържанието, истинността и произхода на коментарите, публикувани на този сайт.

Онлайн магазин ribata.eu има право да уведомява съответните органи или институции и да предоставя информация за автори на коментари или мнения, които нарушават българското законодателство.

С публикуването на коментар или мнение на ribata.eu потребителят потвърждава, че е запознат с тези условия, че ги приема и се задължава да ги спазва.

Правно регулиране:

За всички неуредени въпроси от настоящите Общи условия между онлайн магазин ribata.eu и Клиента се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

“БГ-64” ЕООД има право по всяко време да променя съдържанието на ribata.eu и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените.

Изменените общи условия за ползване на ribata.eu се публикуват на сайта и са достъпни за всички потребители.

Благодарим Ви, че ни се доверихте и избрахте нас!