Публикувано на Коментирай

Рибарски тен

Рибарски тен

В това епидемиологично време, на което сме свидетели в последните месеци, не ни е особено слънчево и сигурно последното, за което си мислим, е как да се предпазим от вредните слънчеви лъчи. Това обаче е важен въпрос и проблем, който не трябва никой рибар да пренебрегва. Вече мерките са разхлабени и всички рибари са за риба.

Излагането на слънце обаче крие опасности.

Казано накратко – защо е от толкова голямо значение да се предпазваме от слънчевите лъчи целогодишно?
Вече е абсолютно доказано по многобройни начини, че ултравиолетовите лъчи имат повече вредни, отколкото полезни действия спрямо човешкия организъм:

  • те повишават риска от поява на злокачествени образувания на кожата;
  • ускоряват процеса на стареене;
  • често са причина за възникването на различни алергични състояния.

Много хора се заблуждават, че липсата на слънце означава и липса на УВ лъчи, а това съвсем не е така. Просто интензивността е по-слаба, но всички рискове от негативни последици са налице.

Слънчевият тен представлява всъщност защитен механизъм на тялото срещу силната слънчева радиация и видимо доказателство за слънчева вреда върху кожата. Хубаво е да се има предвид, че по-светлите хора са по-податливи на появата на странични въздействия на слънцето.

Каква слънцезащита трябва да осигурим на тялото по време на риболов?
За да прекарате спокойно лятната си риболовна сесия, е хубаво да се запасите със слънцезащитни кремове и дрехи.  Ако сте от хората, които имат повече бенки, стоенето под чадър с тениска или добре облечени и намазани с фактор 50 би било най-доброто за вас.

Ако не обичате мазилата, за ваше голямо щастие, има специално разработени УВ-защитни риболовни дрехи. В категория Риболовни Дрехи ще откриете интересни предложения на топ промоционални цени. Различните части на тялото имат и различна нужда от защита? Използвайте риболовните УВ-дрехи в комбинация с шапки и слънчеви очила . Слънцезащитни мазила, с подходящ за Вас фактор, са задължителни за частите, които са изложени директно на слънце и са открити.

Как да се справим със слънчевите изгаряния по тялото? Рецептите от домашната медицина като добре познатата терапия с кисело мляко, работят ли?
Много е важно да не се допуска да има изгаряне, особено в детска възраст. Кожата ни има уникалната способност да съхранява в паметта си всеки такъв момент и след време започва да „излага на показ натрупаните спомени“. Ако все пак допуснете изгаряне, народната и традиционната медицина предлагат много варианти за лечение – от кисело мляко и сурови картофи, през алое вера до пантенол, студени компреси, студени душове, лекарства с противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. По-леките случаи позволяват да прилагате методите на домашната медицина, но при по-сериозни е желателно да се консултирате с дерматолог.

close

🤞Не изпускай оферти!

Ние НЕ пращаме спам.Вижте нашата политика за поверителност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *