Публикувано на Коментирай

Риболовни приндлежности Rapala каталог – Воблери

На сайта ни ще откриете всичко от Риболовни приндлежности Rapala каталог – Воблери като rapala x rap, rapala max rap, rapala shad rap, rapala x rap otus, rapala tail dancer, rapala husky jerk, rapala sliver. Ще откриетре още rapala балансири, rapala блесни и други rapala примамки. Подържаме голямо разнообразие rapala инструменти – клещи, резачки, ножове, кримпове, rapala метър и много други.

Всички продукти на Rapala може да разгледате на сайта ни ribata.eu в главното меню категория Всички марки – Rapala.

Може да разгледате и официалния сайт на www.rapala.com и ако си харесата някой продукт ние ще ви го доставим на най-добра цена! За всякакви въпроси, относно риболовни продукти, използвайте телефона или контактната форма на сайта ribata.eu за връзка с нас!

Ето и основната част на публикацията „Риболовни приндлежности Rapala каталог – Воблери“. А имено  история и факти за бранда:

Всичко започва с беден финландски човек и нож за резба. През 30-те години на миналия век обикновен рибар прави гениално за времето си откритие. Установява, че големите риби нападат малките риби, особено малки риби, които са ранени. Така започва най-голямата история за риболов, разказвана някога. Докато Лаури Рапала лови рибите на финландското езеро Паянне, той тихо гребе и наблюдава. И това, което виждя е как гладната хищна риба се впуска в стадо малки рибки и атакува тази, която плува с леко колебливи движения. И това се повтаря отново и отново.

Лаури осъзнава, че ако успее да изработи примамка, имитираща движенията на ранена рибка, той ще хване повече риба. Все още не осъзнава, че ще спечели много пари и ще остави трайна следа в риболова по света. Така Лаури се захваща да работи. Той реже. дълбае и оформя. В крайна сметка примамката започва да се оформя. Използвайки нож и обувката на обущар, той създава първата си успешна примамка от корк през 1936 г. Целуфана от шоколадови пръчици покрива външната повърхност на примамката. Крайният резултат е примамка перфектно имитираща движенията на ранена малка рибка. Легендата разказва, че понякога Лаури ловял близо 300 килограма риба на ден с тази нова примамка. И с разпространението на думата за изобилния му улов репутацията на примамката нараства.

Останалото, както се казва, е история. Тази първа примамка е прародителят на изкуствените примамки. Тя помогна на много рибари да изпитат тръпката от улова на голяма риба. Тя е  легендарната оригинална плуваща Rapala  – Original Floating Rapala.

Рибата на този номер не може да устои. Рибарите по света започват да ловят все повече и по-големи риби с примамката на Рапала. Става ясно, че това, което провокира рибите да нападат примамката са колебливите и лакатушещи движения. Макар рибите в целия свят да са различни по вид, всички са хищниците и примачките винаги са действали еднакво добре при всички. Лаури изпробва всяка примамка, за да се увери, че тя плува вярна на уникалната „екшън-minnow action” проводка. Това не е най-бързият начин да направите примамка готова за риболов. Но това е единственият начин да се направи Рапала. До ден днешен примамките на Рапала са ръчно настроени и тествани с резервоар, за да плуват перфектно извън кутията. Това е действие отличаващо Рапала и което никоя друга компания не успя да дублира.

И така със всяко незабравимо пътуване, всеки успешен съботен следобед с дете на местната рибарска дупка легендата за Рапала се разраства. И между риболовците и Рапала започна да се образува дълбоко доверие. Уикендърите стават хардкор. Татковците стават герои. И все повече и повече рибари започват да посягат към Рапала отново и отново.

Перфектни риболовни излети. За милиони успехът може да се измери с нарастващия брой трофейни риби, уловени на примамките на Рапала. Днес никоя друга примамка не притежава повече световни рекорди. И понеже от Рапала са рибари на първо място, те знаят от какво се нуждаят нашите колеги рибари и без какво не могат да живеят. Както когато легендарният Shad Rap за пръв път се пуска на пазара. Удивителната способност на Shad Rap да лови риба я превръща в топ примамка. Воблерите Рапала в риболовните магазини са разпродадени в цяла Америка, а след това и в целия свят. Shad Rap след всички тези години по-късно все още е една от най-успешните примамки за риболов.

Ситуацията е сходна и в момента когато Rapala представят Fish ‘n Fillet ножовете. Те подобриха риболова на милиони рибари на по-високо ниво.  Конусовидният дизайн и уникалната гъвкавост на Fish ‘n Fillet улесняват филетирането. Това е причината и до днес те са все още да са ножовете за филе номер едно в света. След като бяха положени основите на успехите на оригиналния Floater , Shad Rap и Fish´ n Fillet последваха още успешни продукти на Rapala. Новите продукти бързо се установиха в риболовните кутиите и учебниците по история. Това са имено примамките – Magnum, Rattlin Rapala, Fat Rap, CountDown, Husky Jerk  и Tail Dancer .

Целият свят е вашата дупка с мед. Има причина все повече рибари по целия свят да повярват в Рапала. Това е увереност, която се простира в 140 страни и се утвърждава всяка година от 20-те милиона продадени примамки на Rapala. Просто казано, продуктите на Rapala правят по-добри рибари. Всичко, което се пуска на пазара е внимателно изработено с дългогодишен опит. Няма преки пътища. Без трикове.  Това може да се види във всяка примамка, във всеки нож за филе, във всеки инструмент и във всеки риболовен аксесоар. Традиция, която продължава с нови предложения на Rapala с повече примамки, нови действия, нови размери, нови цветове, нови облицовки, нови инструменти, нови аксесоари и нови методи за улов на повече риба.

Сладкия вкус на успеха остава дълго след като миризмата на рибена слуз. След десетки милиони уловени риби като лаврак, риба тон, пъстърва, щука, бяла риба, костур и сьомга Рапала продължава. Продължава да издържа на изпитанието на времето. Чрез възходите и паденията на индустрията. Рапала устоява на времето, защото е неустоима за рибата и винаги ще бъде неустоима за рибаря.

Share with:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *