Публикувано на Коментирай

Въдици и примамки за лефери

Много български риболовци в днешно време избират и купуват Въдици и примамки за лефери – за риболов в Йонийско море, за риболов в Егейско

или като цяло за риболов в Средиземно море. Ако ще пътувате за Гърция и сте любител на риболова хвърлете едно око на риболовните принадлежности в препоръчаните категории накрая на публикацията.

В Южната ни съседка може да се насладите на риболова и да преживеете незабравими мигове. Всичко е въпрос на правилна подготовка. Ако целта Ви са гръцки лефери  на спининг, публикацията Въдици и примамки за лефери ще ви помогне в избора на такъмите.

Няколко вида спинингови пръчки с  различна акция от 30 гр. до 60 гр. Пръчките на Shimano DAM или Filstar ще ви свършат чудесна работа.  Ако не ви се дават много пари може да погледнете и марките SIWEIDA и KAIDA.   Морските изпълнения спинингови макари в размер 3000, 4000 и 5000 от марките Shimano и DAM са подходящи.

Плетеното влакно или брейдът на макарата е важно звено във вашия такъм за морски спининг. Изберете изключително гладко и с кръгло сечение плетено влакно. Повече нишки  и нови технологии не са излишни.  Вижте влакната от марките Sufix,  Power Pro и Lazer, подходящи размери от Pе 1 до Pе 2.

Дистанцията в риболова на лефер и в риболова на спининг е от ключово значение за успеха. За постигане на максимални дистанции и за намаляване на оплитанията и износването на влакното използвайте смазки за влакна.  Флурокарбоновият повод ще намерите в категория Поводи.

Горещо препоръчителен размер от 0,50мм до 0,70мм. Зимно време леферите са по-слаби и не налапват лакомо примамката, затова качествен повод 0,50мм  е подходящ избор.

При по топло време рибите са силни и атакуват стръвно воблерите. Много често налапват целите примамки и шансът повода да мине между зъбите на лефера е по-голям. В такива ситуации по-дебелият флурокарбон може и да Ви спаси от загубата на трофеен лефер.

Времето може да е облачно, мрачно, ветровито и студено. Приказка !

Риболов в Средиземно море
Магията на риболова в Гърция

Изкуствени примамки, които трябва да имате в риболовната кутията за риболов на лефери в Гърция са воблерите ZIGGY,  други воблери, силикони и примамки имитиращи движенията на зарган. Зарганът е любимата храна на лефера!  Добре е да сте запасили с най-различни по вид, размер, дълбочина, цвят и марка. Подхощи примамки ще намерите в марките Shimano, Game Laboratorio и SAVAGE GEAR.

Ако ще ловите от лодка се  уверете, че имате изрядните документи и необходимото оборудване за плаване. Проверките на гръцките кост гардове са често срещано явлениени за българските лодки. Спазвайте максимално допустимите количества за улов на ден – по 5 кг на човек или 10 кг на лодка.

Трофеен Гръцки Лефер 8кг
Рано сутрин има изненади от Лавраци !

Ако сте на точното място леферите, на които може да се надявате са от 0,500 до 8+ кг. Зрелищни подгонвания и дигане на вода ще ви оставят без дъх. Сменяйте  воблерите и примамките, ако няма резултати.  пробвайте нещо ново. Бързо ще стигнете до извода, че при трудни риби примамката има значение.

След като достигнете нормата си от уловена риба е време да излизате да пиете узо с прясно леферче на скара!

Не забравяйте хладилна чанта !

Очаквайте още тънкости за риболва в Гърция.  Ще има за тролинг, джиг,  ще видите качествени риби –  синегриди, фагрита  други изненади ! Ще ви покажем как се ловят октоподи !

Препоръчани категории за риболов в Гърция !

Изкуствени примамкиСиликонови примамки, Воблери, Калмариери, Октоподиери. 

Подходящи пръчки за  морски риболов ще намерите в категориите Пръчки за риболовМорски въдици, Тролинг, кльонк въдици, Спининг, джиг въдици, Болонези, телескопи и Директни телескопи. 

Ако търсите истински морски риболовни макари, които да издържат на екстремно натоварване и солена вода разгледайте категориите Риболовни МакариМултипликатори, Бейткаст макари и Преден аванс макари.

Share with:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *