Количка

0

Риболовни излети

Топ дестинации за риболов в Африка

Топ дестинации за риболов в Африка

Публикацията Топ дестинации за риболов в Африка е със средно време за четене: 10 минути.

Когато повечето хора мислят за Африка, те обикновено си представят красивите, необятни савани и дивата природа. Това, което те може да не знаят е, че в Африка има хиляди уникални места за риболов.

Заобиколена от Индийския и Атлантическия океан и Средиземно и Червено море, Африка има редица невероятни дестинации за риболов в солена вода и редица неповторими езера, реки, язовири и планински потоци …

Карта на Африка на земното кълбо

Истината е, че ако сте направили списък с видовете риби, които бихте искали да уловите в живота си, има голям шанс няколко от тях да бъдат намерени в Африка. Съставихме списък на нашите най-добри дестинации за следващото ви риболовно приключение.

Тези пътувания могат лесно да се комбинират с други вълнуващи дейности. Вече нямаме търпение, така че ето нашите предложения за най-добрите места за риболов в Африка:

Езерото Насер, Египет

Разположено в южната част на Египет, езерото Насер е едно от легендарните места за риболов на страната. Човешкото езеро е един от най-големите резервоари в света и дом на огромни сладководни риби.

Град Асуан, видян от водите на езерото Насер

Най-популярният улов на езерото е Нилският костур. Изваждането на едър екземпляр от този вид е предизвикателство дори и за най-опитните риболовци, заради силата и размера на рибата. Нилският костур може да достигне тегло над 200 килограма!

Риболовът на езерото продължава няколко дни, което означава, че ще имате достатъчно време за риболов и да се насладите на пустинята. Освен нилския костур, можете да се насочите и към някои други сладководни хищници, включително тигрова риба и вунду сом, заедно с още 30 други вида.

Езерото също е дом на крокодили и гущери, така че не забравяйте, че сте в чужди води. За да сте наясно с обкръжението си по всяко време наемете местен водач.

Като една от най-старите цивилизации в света, Египет е дом на няколко древни места , включително храмовете Абу Симбел. Асуан е идеалното място за основа на вашето риболовно приключение. Градът е и отправна точка за круизни лодки, които могат да ви отведат до комплекса Абу Симбел, включително Големия храм на Рамзес II .

вход в храма на Рамзес II

Тези пътувания продължават няколко дни, което означава, че ще можете да се насладите на красивата природа и да видите великолепните храмове както от водата, така и отблизо.

Планините Абердаре, Кения

Трудно е да се избере само едно място за риболов в Кения . През последните няколко десетилетия страната придоби репутация на една от най-добрите за спортен риболов в Африка.

От планините до бреговата ивица на Индийския океан, Кения предлага първокласен лов на всеки ъгъл . За този списък представяме планините Абердаре. Този рай за риболов на мухи се намира на 120 мили северно от столицата на страната Найроби.

риболовец държи голяма дъгова пъстърва във вода

Дъгова и кафява пъстърва бяха пуснати в планинските потоци на Кения в началото на 20-ти век. Оттогава тези водни пътища са били домакини на незабравими приключения за мухарски риболов.

Многобройните реки и потоци тук притежават голям брой от двата вида пъстърва и можете да ги уловите целогодишно. Местните водачи ще ви отведат до една от трите основни реки: Гура, Хания и Каруру. Важно е също да знаете, че риболовът с муха е единственият легален метод за улов на пъстърва тук.

След като приключите с риболова, има много други неща, които можете да видите и направите. Планината е дом на невероятна дива природа и красиви водопади.

хора, стоящи до красивите водопади в планините Абердаре

Бъдете внимателни обаче, тъй като може да се натъкнете на биволи и леопарди! Наемането на местен водач се препоръчва както за риболов, така и за туристическите  пътеки.

В случай, че търсите база за вашето риболовно приключение, в края на парка се намира известната Treetops Lodge . Хижата някога е била отстъпление за кралица Елизабет II. Според градска легенда, това е мястото, където кралицата за първи път чува, че ще поема трона.

Кабо Верде

Кабо Верде , известни още като Кабо Верде, са дом на едни от най-добрите дълбоководни риболов в Атлантическия океан! Островите се намират на 280 мили от брега на Сенегал, заобиколени от дълбоки води, които са обитавани от едър улов.

Ако търсите Марлини, островите са мястото, където можете да ги намерите. Синия марлин е една от най-бързите риби в света, което е прави изключително трудна за улов. За да направите предизвикателството още по-трудно, можете да се насочите към истински чудовища около островите Кабо Верде, където те достигат митичния статут на „по-великолепен“ – риба с тегло над 450кг!

Син Марлин скочи от водата

Най-доброто време да хванете Син Марлин тук е между края на март и юли. След като приключи пиковия сезон за Синия Марлин, риболовците все още могат да ловят Бял Марлин, Риба Меч, Дорадо, Жълтопер Тон, Бигейска риба тон, Баракуда, Риба меч и дори няколко вида акули.

В по-спокоен ден можете да пробвате дънните риби и да хванете Маятико, Групер и огромно Фагри. Риболовният сезон приключва през декември, когато ветровете стават твърде силни, за да могат лодките да влизат във водата.

Освен че е една от горещите точки за риболов в Африка, Кабо Верде е известен и като популярна дестинация за плажна почивка, което означава, че ще имате много неща за вършене, докато не сте за риба. Има нещо за всеки, независимо дали търсите да се насладите на местната кухня или да си набавите хубав тен.

Рибар на лодка в тюркоазена вода, плаж с бял пясък и хора, плуващи зад него, Кабо Верде

В зависимост от времето на годината, когато посещавате островите, има много водни дейности, в които можете да участвате. През летните месеци са популярни гмуркане и наблюдение на китове и костенурки. През зимните месеци условията за кайтсърф са добри.

Без значение през кое време на годината ще пътувате, не забравяйте да посетите някои от красивите плажове и туристически пътеки на островите.

Реките Mnyera и Rhudji, Танзания

Танзания и особено Занзибар са известни със своя риболов в солена вода. Но това не е единствената причина рибаря да сложи Танзания в списъка си. Отдалечените реки Mnyera и Rhudji са дом на сладководно чудовище – Тигровата риба! Със своята впечатляваща сила и остри зъби като бръсначи, тигърфиш са идеалната цел за следващото ви риболовно приключение. В допълнение, и двете реки са домакин на редица други видове, като Жълтата рибка и сом Вунду.

риболовец, държещ голяма тигрова риба в Танзания

Този риболов се извършва под строг контрол. Само осем рибаря могат да ловят едновременно риба в участък от 120 километра от реката седмично и има строга политика за хвани и пусни.

В нито един поток не се лови два пъти в седмицата и няма риболов в зоните за хвърляне на хайвера. Благодарение на тези строги разпоредби, тигърфиш може да нарасне до 25 килограма в тази речна система, което го прави дестинация за улов на следващия Ви трофей!

Лагерите на Kilombero North Safari са добра отправна точка за риболов на двете реки. Ако изберете Mnyera за основно място за риболов, можете да останете в лагера Tengo.

Лагерът Самаки е отправна точка за разходките в Rhudji. И двата лагера са оборудвани с палатки с двойни и двойни легла, тоалетни и душове.

Tengo Camp е оборудван със станции за връзване на мухи, малка библиотека, кът за хранене и електрически точки за зареждане на телефони, камери и лаптопи. Лагерът Самаки няма ток.

Освен риболов, ще имате възможност да станете свидетели на красивата дива природа. В района често се срещат биволи, лъвове, леопарди и слонове и зебри.

Луанда, Ангола

Бреговата линия на Ангола е разположена на мястото, където топлите тропически течения на Анголското течение се срещат със студеното Бенгела течение, идващо от Южния Атлантически океан. Тази смес води до голям брой различни видове сардини и други дребни риби. Тези риби са примамка и привличат огромни атлантически хищници, тук е изобилието от Дорадо, Риба меч и голям Син Марлин.

Най-доброто време за улов на Риба меч и Син Марлин в Луанда е от средата на октомври до средата на ноември.

С настъпването на зимата рибата се движи на юг и може да бъде открита около крайбрежния град Лобито, на 300 мили южно от Луанда. Риболовът в Лобито е добър от януари до средата на април.

Столицата на Ангола е културният и градски център на страната. Луанда е бързоразвиващ се град с големи проекти за развитие навсякъде.

Луанда пейзаж

Новата инфраструктура и нарастващата бизнес индустрия правят града доста скъп за посещение. Понякога Луанда дори е определян като най-скъпият град в света . Цените може да са високи, но новата инфраструктура на града го прави много удобно място за посещение, с множество дейности и атракции.

Първата ви спирка в Луанда трябва да бъде Крепостта на Сан Мигел, най-старата сграда в Луанда. Построена през 1576 г., крепостта е обект на наследството на ЮНЕСКО, а днес в нея се намира Музеят на въоръжените сили.

Ако искате да разберете повече за ефекта от търговията с роби в Ангола, трябва да посетите Музея на робството. Въпреки че е мрачно място за посещение, то показва важна част от историята на Ангола.

В случай, че искате да се измъкнете от градската суматоха, има няколко национални парка, в които можете да посетите и да се отпуснете.

Сейшелските острови

Риболовната сцена на Сейшелите има едни от най-добрите риболовни арени за големи игри на планетата по всяко време. Списъкът с най-добрите места е толкова дълъг, че можем да говорим за него с дни.

Ъгъл откача черен марлин

Говорим за Син и Черен Марлин, Жълтопера риба тон и други гиганти. С толкова много острови и риби да избирате, може да бъде трудно и объркващо да решите откъде да започнете да проучвате.

Повечето от местните чартърни лодки действат в рамките на така наречените вътрешни острови, които почиват на платото на Сейшелите, където водата е средно 50 метра дълбочина.

Платото е изпъстрено с многобройни рифове и дупки, привличащи риба за примамка, и техните хищници. Там, където платото свършва, морското дъно се спуска на 2000 метра и оттам започва истинската риболовна територия за голямата игра.

Сейшелите дължат славата си на красиви брегове от бял пясък, обрамчени от топлите, тюркоазени води на Индийския океан. Ще ви трябва много енергия за този рай и всичките му дейности!

Сейшелски плаж и тюркоазени води

Гмуркане, скално катерене, туризъм, скачане от скала и голф са само част от дейностите, в които можете да се включите. След като си набавите дневмата доза адреналин, можете да се насладите на местната кухня.

Дърбан, Южна Африка

Хартата за риболов в Дурбан може да предложи много както за любители, така и за опитни риболовци. Градът има много крайбрежни места за риболов, което е чудесна възможност за семейства и тези, които търсят спокоен ден във водата. По-опитните риболовци обикновено посещават Дърбан за офшорни приключения.

Що се отнася до популярния улов, можете да очаквате да попаднете на Марлин и хубав Жълтопер тон. Можете също да насочите Син Тон и дори може да попаднете на Bludger Trevally. Риболовът е голям целогодишно, но Марлините се появяват през януари.

Дърбан град от океана

Самото излизане на вода в Дърбан е само по себе си приключение. Спускането на лодка е сложен процес на придвижване на лодката до и от водата чрез използване на рампа или ремарке. Въпреки че изглежда забавно, може да бъде много опасно, ако не знаете какво правите и ако не вземете предварително необходимите предпазни мерки.

Крайбрежният град Дърбан е популярно туристическо място в Южна Африка, което означава, че има много различни дейности за всички видове пътници.

Плажната ивица на Golden Mile е популярна дестинация за колоездачи, бегачи, пешеходци, сърфисти и любители на водните спортове. Това е отсечка от четири мили, която минава от Blue Lagoon South до пристанището в Дърбан и плажа Addington.

Ако посещавате със семейството си, UShaka Marine World е чудесно място да вземете децата си. Градът има богата история, която можете да преживеете през няколко музея и пътеката за наследството на Inanda.

Не на последно място, спрете до Ботаническата градина в Дърбан, където ще имате възможност да се разходите до живи изкопаеми растения.

Мавриций

Мавриций е райски остров за рибарите. Всеки, който се отнася сериозно към риболовът на Марлин, трябва да посети Мавриций поне веднъж в живота си. Има няколко места за риболов, които трябва да проверите, ако посетите този идиличен африкански остров.

Да започнем с полуостров Morne Brabant. Това е мястото, където са се състояли повечето местни легенди за риболов. Ако искате да хванете рекорден Марлин или риба тон, Morne е мястото за вас.

Втората по големина концентрация на чартърни лодки е в така наречения район Pamplemousses. Докато Морн е територия на Марлин, тук ще намерите други риби, включително баракуда, дорадо и голямо разнообразие от акули.

Последно, но не на последно място, на източния бряг е окръг Flacq. Този риболов предлага по малко от всичко, което се намира в Мавриций. Можете да ловите Туна, Бонито, Акули, Дорадо или Марлин.

мавритийски дълбок морски окоп, гледан отгоре

Мавриций е популярна дестинация за плаж и меден месец. Това обаче не е всичко, което има на този красив остров! Има много интересни и забавни занимания, както и адреналинови приключения, които можете да изпитате, докато посетите.

Природата на Мавриций е много разнообразна и красива. Тучни зелени гори, красиви хълмове, множество видове растения и животни – всичко е тук.

Ако имате време да посетите един национален парк, отидете в Националния парк Black River Gorges, разположен на югозапад. В близост до парка е село Chamarel, една от най-популярните туристически атракции в Мавриций. Най-известен е със своята розова дестилерия и 7-те цветни геопарка на Земята. Това е огромна площ, покрита с пясъчни дюни с различни цветове – жълто, кафяво, лилаво, зелено, синьо, виолетово и т.н.

Езеро Кариба, Замбия

Езерото Кариба е най-голямото създадено от човека езеро в света, създадено чрез язовир на река Замбези. Езерото е дом на много видове риби, включително платика, сом, змиорка, тигърфиш и безброй още сладководни обитатели.

Както вече споменахме, тигърфиш е една от най-силните сладководни риби, които можете да намерите в Африка. Ако смятате, че сте изправени пред предизвикателството да хванете такъв, езерото Кариба е домакин на ежегодния международен турнир за тигър-риболов.

Турнирът на Kariba Invitation Tigerfish е един от най-големите сладководни турнири в света. Всеки октомври риболовци от цял свят пътуват до Кариба, за да участват в турнира.

Езерото Кариба е дестинация за почивка, която често се пренебрегва. Освен риболов, други популярни дейности.

зебри, стоящи пред езерото Кариба в Замбия

Ако търсите по-спокойна дейност, добре е да знаете, че Кариба е идилично място, където можете да се отпуснете, докато се наслаждавате на незабравимата природа.

Имайте предвид вашето обкръжение, тъй като в езерото има крокодили. Не плувайте и не ходете около брега без опитен водач, особено през нощта.

И много други!

Всяка от тези риболовни дестинации в Африка може да предложи нещо уникално, в зависимост от вида на приключението, което търсите. Но има едно общо нещо, което всички имат. Без значение къде отивате, ще имате незабравимо риболовно изживяване!

Това са нашите предложения за най-добрите места за риболов в Африка. Съгласни ли сте с нашия избор? Били ли сте на някое от тези места? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Публикацията Топ дестинации за риболов в Африка се появи за първи път на български език в блога на ribata.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Риболовни Анкети

Да отпадне ли забраната за нощен риболов

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Категории Постове

За контакти

Тел: + 359895632781
Email: [email protected]

Адрес на магазина

Категории продукти